2016. december 18., vasárnap

Ghost in the Body - Legend of Zora: 10. rész: Ünnep és gyász


Tűzországban ünnepelt a nép. A herceget távolabb, egy nyugodtabb helyen koronázták meg. Talpa alatt régi kövek sorakoztak. Őt és az ünneplőket vörös oszlopok vették körül. Della és Timur egy párként érkezett, ahogy Loyk és Ivola is. 


Darek csak állt s várta, mikor érkezik meg szerelme, a legendás harcosnő. Izay nem látta értelmét a várakozásnak:
Darek, Zora teljesítette a feladatát. Nem látod őt többé. Kérek, fogad el.


Épphogy elhagyta az utolsó szó is az ajkát, a nő megérkezett, s közeledett feléjük a trón felé. A bukott király a katonák gyűrűjében állt, várva, hogy a fia és a nép ítélkezzen felette. Zora tisztelettudóan meghajolt, majd felállt:
Királyom.


Darek lassan, lelkesen, közeledett a nő felé:
Már azt hittem nem térsz vissza hozzám. Kérlek, legyél a feleségem. Nélküled nem boldogulok.
Arion állva, megbilincselve hallgatta. Irigyelte fiát, amiért a nő ekkora figyelmet és tiszteletet szentel neki. Melyet ő eddig nem kapott, és már soha nem is részesülhet ebben. 


Zora arcára mosoly derült, a szíve hevesen dobott:
Erősebb vagy, mint hinnéd. Már most felülmúltad őseidet. A szíved tiszta, s nemes. A szellemek elfogadnak téged, Tűzország királyának.


Majd Timur felé fordult, megtisztelve őt is figyelmével:
Kérlek, légy az utódom. Mesélj rólam és a szellemekről.
A fiú meghajolt, s lassan feltekintett a nőre, hogy jobban láthassa smaragd zöld szemeit:
Úgy lesz. A szavamat adom.
Fájt neki is búcsú, de ez egy olyan pillanat, melyre mindig emlékezni akart.


Darek tett néhány lépést a nő felé, de Izay visszatartotta:
Hagyd elmenni.
Az új király egy percre lehajtotta a fejét. Megértette nagybátyja kérését, azonban nem volt könnyű számára elengednie a nőt. Erőt vett magán, s viszonozta a mosolyt. Így jelezte szerelme felé, készen áll. Lesz ami lesz, ő nem fog érzelmileg összeroppanni. Be fogja bizonyítani, erősebb az apjánál.


Zora ismét az ifjú király felé fordult, s mélyen a szemébe nézett. Mindössze két lépést tett előre. Meg akarta csókolni. Végül belátta, nem ily módon kellene elköszönnie tőle. Darek korábban már ígéretet tett neki. Így a testét hamarosan, otthon tudhatja. Már csak ennyit tudott neki mondani:
Szeretlek Darek, és sajnálom.


A nő teste fényesen ragyogni kezdett. Színes fénycsóvák hagyták el a testét, és cikáztak körülötte. Amint az utolsó szellem is távozott, egy fényvillanás után, a nő élettelen teste már a földön feküdt. Így ért véget az első legenda története.


Genzo abbahagyta az írást. Percekig azon gondolkozott, hogyan fogalmazhatná meg szebben, a szomorú történet végét. Párszor átlapozta az eddig megírt oldalakat, s e címet választotta neki:
Zora legendája


Néhány sorral, saját gondolattal, pedig ki bővítette:

Hosszú évekig tartó kutatásaim a szellemek után, Zora történetével zárul. Utazásaimat továbbra is céltudatosan folytatom. Tudni akarom, a múltban létezett-e még egy olyan nő vagy férfi, aki ekkora hatással volt a világra, mint ő.” 


Szeretném, ha az emberek hinnének a szellemek létezésében. Mert ha a múlt megismétli önmagát, újra a zsarnokság és a hatalomvágy kerül fölényben, a szellemek biztosan nem hagyják annyiban. Közreműködésükkel, ismét egy gyermek akadályozhatja meg, a világuralomra való törekvést...”

Zora legendája, lehet nem így ér véget?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése