2016. december 6., kedd

Ghost in the Body - Legend of Zora: 4.rész: Árulkodó jelek


Darek és Izay herceg, egyetlen egy személyt se kaptak el a listáról. Izay-t cseppet se zavarta a tény. Darek herceg, ebbe nem tudott beletörődni:
Apám csalódni fog bennem…
Izay így szólt hozzá:
Nem akarlak elkeseríteni, de az apád saját magán kívül, mással nem igen foglalkozik. A listát is csak azért adta neked, hogy ne légy útban.
A herceg egy szót se hitt el abból, amit a nagybátyja mondott neki. Szereti és tiszteli az apját, még akkor is, ha őt látni sem akarja a párbaj óta.


Zora elég közel tartózkodott, s így vélekedett:
Önző ember lehet az apád. Talán meg se érdemli a szereteted.
Darek és Izay hallgatott. A férfi igazat adott a nőnek, bár fogalma se volt arról, mit mondjon neki a hatalom mániás öccséről. Nem akarta, hogy Zora ráismerjen. A nő folytatta:
Mond, miért sebzett meg?


Darek nem hallgatott tovább. Belekezdett a saját történetébe:
Elleneztem a háborút. Apám pedig párbajra hívott, s megszégyenített. Zora felkelt a kényelmes, zöld pázsitról. Egyedül Izay tekintetével találkozott, aki egyetértően bólintott. A nő magukra hagyta őket. Darek apja nagyon emlékeztette Arionra. Mely teljesen felkavarta őt.


Nyugodt éjszaka elé néztek. Az erdő csendes és békés. Reggelre ez a nyugalom tovaszállt. Arra ébredtek, katonák állják őket körbe. A kapitányuk pedig, vigyorogva köszöntötte köztük egy régi ismerősét:
Jó reggelt Izay! Látom, rátaláltál a király drágakövére.
Zora megismerte a hangját, s kijött az erdő sűrűjéből.


Darek felpattant. Nem értette mit, vagy épp kit ért a kapitány, drágakő megnevezés alatt. Izay is felkelt, s próbálta lebeszélni:
Dargo kapitány, nem tanácsos a hölgyet háborgatni. Ő egy békés teremtés. Hidd el, nem lesz jó vége, ha erőszakot alkalmaztok a barátaiddal.


Dargo meg se hallotta, Izay szavait. Kiadta a katonáinak a parancsot:
Elkapni!
A katonák nem mozdultak. Rettegtek a nőtől. A herceget meglepte a katonák szokatlan viselkedése. A kapitány mérges lett, szinte már őrjöngött:
Csak egy nő! Hát jó, ha ti ennyire gyávák vagytok, akkor elkapom egyedül!


Izay mosolygott, s halkan megjegyezte:
Ez mókás lesz…
Dargo támadóállásba állt. Zora pedig cseppet se zavartatta magát. A kapitány ököllel támadt a nőre, aki egy pillanat alatt kicselezte, s egy határozott mozdulattal megütötte. A kapitánynak fájt az ütés helye:
Ha a király nem lenne oda érted, már rég meghágtalak volna! – Támadott ismét. 


Dargo hamar vereséget szenvedett a nő ellen. Majd a katonák váratlanul lefogták a nőt, s elvitték. Dargo kiadta a többinek, a második parancsot:
A herceget és a király bátyját is magunkkal visszük!
A hajón egy szűk tömlöcben utaztak. A nőnek eszébe se jutott megszökni. Látni akarta a királyt. Magyaráztatott kapni az árulásra.

***


Arion eleinte el se akarta hinni, amikor fülébe jutott a hír. Szerelme előkerült. Gondosan készült a találkozásra. Bátyja, Izay ridegen köszöntötte. Egyáltalán nem volt elragadtatva, amiért újra láthatja hatalom éhes öccsét.
Arion lelkesen fogadta testvérét:
Jó újra látni téged, bátyám! Hallottam, neked sikerült megtalálnod őt. Hálás vagyok. Kérlek, pihenj le. Bizonyára elfáradtál.
Darek hiába várt, apja tudomást se vett róla. Ott állt Izay mellett, mint ha csak egy tiszt lenne, aki épp parancsra vár. 


A nőt egy szobába vezették be, ahol forró fürdő és egy szép ruha várta. A fürdő után, magára öltötte a ruhát, s megállt egy tükör előtt:
Lehet, ezen az estén, minden megváltozik – sóhajtott. Majd elindult megkeresni a királyt. 


Darek nyugtalanul járkált, míg bele nem botlott a kapitányba:
Te mit keresel itt?
Dargo büszkén kihúzta magát:
Még nem tudod? Veled ellentétben, én a család tagja vagyok. A nővéred, Amona vőlegénye.
A herceget sokkolta. Neki azt is elég volt elviselnie, amiért apja száműzte egy időre. Nem értette, hogy képes a nővérét odaadni, egy ilyen hitvány alaknak.


Darek nem akarta elhinni, amit Dargo mondott neki. Azt feltételezte, a nagyképű férfi, csak gúnyolódik:
A nővérem sose menne hozzád. Túl öreg vagy hozzá.
Dargo egy szót se szólt többet, csak ment tovább a dolgára. Darek pedig azon elmélkedett, lehet-e valami abban, amit mondott neki. Ahogy azon is, az apjának vajon mikor volt lehetősége találkoznia, megismernie a nőt? Ő miért csak utólag értesül ezekről a dolgokról?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése