2016. december 4., vasárnap

Ghost in the Body - Legend of Zora: 2.rész: Egy csepp remény



A Tűz Hadsereg megszállta Zöldországot, s már háborúba kezdett Kékországgal. Két fiatal kényszerült elmenekülni, Della és Loyk. Gendor, a közel százesztendős Napkirály fogadta be őket országába. Itt ismerkedtek meg a velük egyidős szerzetessel. Timur a megszállt Zöldországból érkezett. A találkozás után hamar összebarátkoztak. Egy cél vezérelte őket, de ahhoz hogy elérjék, legalább egy csepp reményre volt szükségük, melyet a bölcs királytól reméltek.



A Tűz Hadsereg megszállta Zöldországot, s már háborúba kezdett Kékországgal. Két fiatal kényszerült elmenekülni, Della és Loyk. 
Gendor, a közel százesztendős Napkirály fogadta be őket országába. Itt ismerkedtek meg a velük egyidős szerzetessel. Timur a megszállt Zöldországból érkezett. A találkozás után hamar összebarátkoztak. Egy cél vezérelte őket, de ahhoz hogy elérjék, legalább egy csepp reményre volt szükségük, melyet a bölcs királytól reméltek.



Ki ez a harcos? Hogy hívják? – faggatta a királyt Loyk.
A legendás harcos neve Zora.
Zora? A harcos egy nő? – Pislogott Timur. A király mellett Della és a bátyja is elcsodálkozott.



Gendor így folytatta:
Zora száz éve halott. Még ő se tudja, pontosan hova valósi. De a halála napja és a gyilkosa arca mélyen az emlékezetébe vésődött. Találjátok meg mihamarabb, még mielőtt a világ egyensúlya végképp felbomlik. Már kevés ország képes ellenállni a Tűz Hadseregnek.



A három ifjú harcos útra kelt. Nem is sejtették, Zora épp Gendor országában tartózkodik. A nő szótlanul, komoran lépett be az ajtón. Az öreg királyt meglepte a nő váratlan látogatása:
Zora, úgy húsz esztendeje nem láttalak. Alig egy napja három harcost indítottam a keresésedre.



Zora helyet foglalt s mesélésbe kezdet:
Igen, úgy húsz éve már. Sajnos komoly oka van ennek. Ennyi időre kényszerültem száműzetésre. Úgy érzem, vétkeztem, de a szellemek bennem valamiért nem éreztetik. Tudom, akkoriban rossz döntést hoztam.
Miféle döntést? – érdeklődött a király gyanakodva.



Zora szégyellte magát, bár a tekintete nem ezt tükrözte:
Hagytam, hogy az érzéseim befolyásoljanak. Beleszerettem az ifjabbik hercegbe, Tűzország jelenlegi uralkodójába.
Gendor egy pillanatra elgondolkodott:
Lehet, ez még jól jöhet.


Zora percekig hallgatott. Majd folytatta:
Szeretem őt. Bár az ígéreteit a mai napig sem valósította meg.
A királyt egyre jobban érdekelte, miért tűnt el ennyi időre a nő:
Mégpedig?
Zora szánalmasnak érezte magát:
Véget vet a háborúnak, és felségül vesz engem.
Gendor nem fűzött hozzá semmit. Nem is hibáztatta ezért a nőt.



Zora még aznap útra kelt, hogy a három bátor harcost utolérhesse. Gendor a szemeivel követte végig a szobában a láthatóan eltökélt, céltudatos nőt. Bízott a sikerében, de nem irigyelte a sorsát, ami a háború után vár rá. Ő megértéssel és megbocsájtással búcsúzott el tőle.

***



Darek herceg és nagybátyja, Izay, veszélyes felkelők után kutattak. Listájukon szerepelt Della, Loyk és Timur is. Della és Loyk testvérek voltak. Apjuk Kékország egyik legismertebb hadvezére, aki a Tűz Hadsereg fogságába esett.

***



A három ifjú egy faluban húzta meg magát. Nem is sejtették, a nyomaikat nemrégiben felfedezték. Másnapra virradóra az ifjú herceg és Izay herceg katonáikkal megszállták a békés települést. Parancsba adták, adják ki nekik a bujdosókat, különben porrá égetik a falut lakóival. A három harcos egy házban húzta meg magát. Vártak, hátha odakint a katonák meggondolják magukat, s továbbállnak. Amikor már meggyújtották a fáklyákat, cselekvésre kényszerültek.



Timur tanácsára elmenekültek. A szerzetes kézenfogta a hosszú, barna hajú lányt, s bevezette őt a sűrű bambuszerdőbe. Loyk indulás előtt még kezet csókolt egy ott lakó lánynak, aki nagyon megtetszett neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése