2018. május 8., kedd

Hellsing - The Dark City 5. rész: Festmények a falon Írta: *Kyra* (+12)Másnap reggel Angela nővér felkeltette Elektrát:
- Elektra kedves, kérem, ébredjen. Mutatni szeretnék önnek valamit.
Elektra nagy nehezen kimászott az ágyból. El se tudta képzelni mi lehet ennyire fontos:
„- Elszabadult Szűz Mária ...vagy mi az isten?” - Gondolta magában s követte a nővért.Elektra elsápadt, amikor Angela megállt a folyosón, pont Véreb szobája ajtaja előtt:
- Gyermekem, nem fázik a lába?
A dámpírnő eddig észre se vette, hogy elfelejtett papucsot húzni. A vámpír gondolatától a hideg már így is kirázta.Bent a szobában Angela nővér egy festményre mutatott a vörös falon. Elektra szája tátva maradt:
- Ez hogy lehet? Nem is találkoztam vele...- pillantotta meg a festményen az önarcképét.
- Nem tudom gyermekem. Úgy húsz éve ismerem, de eddig még ehhez hasonlót nem tapasztaltam.
Wanda elgondolkodott:
- Katónak igaza van, Véreb tényleg egy antiszoci kukkoló...A nővér végig járta a szobát. Elektra még jobban elsápadt, amikor felfedezte a második festmény is: Amin az ajándékba kapott ruhát viselte:
- Ez lehetetlen!
- Ne félj gyermekem, beszélek én evvel a megzavarodott vámpírral...Alig egy óra elteltével Elektra lent az étkezőben épp az üres müzlis tálkáját szuggerálta, amikor Catherina leült mellé:
- Mit keresel benne?
- Semmit. Csak... Mond, jártál már Véreb szobájában?
Catherina rázta a fejét:
- Nem. Miért kérded? 
- Nagyon furcsa az a fickó... kettő engem ábrázoló festmény van fellógatva a szobája falára.
Catherinát is nagyon meglepte a dolog.A dámpírnő egész nap a szobájában kuksolt. Catherina este átment hozzá. Őt se hagyta nyugodni a társa furcsa viselkedése. Azonban a téma egy másik vámpírra terelődött:
- Mit akart tőled múlt éjjel az a vámpír?
- Shadow-ra gondolsz?
- ...szóval, ismered.
Elektra beavatta:
- Régi jó barátom. Azt mondta, ha maradni szándékozom, akkor változtassak küldőmön...
- Ebben tudnék segíteni. ...és nem is rossz ötlet! Holnap jelenésünk lesz Angela nővér előtt. Mindenki ott lesz, még Véreb is. Addigra összehozunk valamit közösen.Egy nappal később, a várva várt estén, Wanda új külsővel hagyta el a szobáját. Catherina a szobája előtt várta. Amikor megpillantotta büszkén mosolygott rá:
- Mintha nem az a félénk, alig beszédes fiatal nő lennél.
- Igen, én is így érzem. Ez az új ruha, frizura... Olyan más érzés most a tükörbe nézni.
Catherina megérintette a dámpírnő vállát:
- A szerepedet tudod. Tartsd ahhoz magad - figyelte meg alaposan, amikor észrevette a hanyag tartását  - Húzd ki magad!
Wanda így is tett:
- Rendben...  - Vett egy mély levegőt, majd együtt csatlakoztak a többiekhez.Lent Cat és Elektra személyével már teljes volt a csapat. Nem csak Angela nővér csodálta meg a vörös fejvadásznőt, ha nem Kato és Véreb is. Az idősebb nővér megköszörülte torkát s belekezdett:
- Jó estét kedves fejvadászaim! Alister nagyúr kérésére kellett most összeülnünk. A feladat pedig a következő: Cat, szeretném ha Katóval társak lennétek. Véreb, téged pedig arra kérlek, hogy a melletted ülő hölgyet, akit Elektrának hívnak... fogad el őt az új társadnak. 
A vöröshajú dámpírnő egy pillanatra elfordította a fejét. A mellette ülő Vérebet ismerősnek vélte. De nem emlékezett rá, hogy hol találkozhatott vele. Angela nővér így folytatta:
- Még ma este el kell mennetek Hellsingbe. Alister nagyúr fejvadászai egyedül nem boldogulnak az ottani zombikkal. Úgy fest, megint túl sokan lettek...
A jelenlévők tudomásul vették a nővér szavait, majd felmentek szobáikba felkészülni az útra.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése