2017. december 25., hétfő

Simnovella: Black Christmas Írta: Jack


Mi sem rosszabb annál, ha karácsony napján még egy árva hópihe se hullik le az égből... 
Sajnos hőseinknek ebben az évben sem adatott meg a fehér karácsony. Peter egy kényelmes széken üldögélt és a kedvenc Sherlock Holmes regényét olvasta. 


A komornyikja pedig időnként megzavarta:
– Szomorú vagyok, amiért idén is fekete karácsonyunk van.
– Ha esett volna, ebben a melegben karácsony estig úgyis elolvadt volna. – Szólt közbe Peter. A komornyik tovább nyugtalankodott:
– Már évek óta ez van... Jöhetne már egy kis csoda.


Peter ismét belebújt a regénye soraiba. Sir Arthur Coran Doyle írása jobban lefoglalta, mint a komornyik eszmefutása. Azonban most valami más zavarta meg. Egy fekete cica kaparta az ablakot. Peter mosolyogva tekintett rá. A macska egy kedves ismerősét juttatta eszébe. 


Felállt és a regényt letette az asztalra. Majd hosszú perceken át az ablakon szemlélt kifelé. Kint macskák játszottak. A koromfekete is köztük volt.
– Ha óhajtja, én elzavarom őket.
– Nem szükséges. Hagyd a fadíszítést. Hozz tejet és koktélt a hűtőből.
– Érdekes párosítás... Én úgy emlékszem, hogy nem szereti a tejet.
– A koktél a miénk, a tej pedig a macskáknak lesz.
– Lehet van gazdájuk... Nem tanácsos ideszoktatni őket.
– Karácsony van Herold. Én csupán megvendégelem a látogatókat.


Peter beengedte a szőrcsomókat, akik nyíl sebesen surrantak be a házba. A tejre amint rábukkantak, rögvest lefetyelni kezdték. Harold kitöltötte az italt és koccintott Peterrel. A fekete ruhás poharát emelte a macskák felé:
– Boldog karácsonyt!

***


A macskák gazdája kitartóan hívogatta őket. A téli hideg éjszakát a szabadban nem sokáig bírta. Hosszasan időzött az ablaknál hátha... De ahogy teltek az órák, annál jobban aggódott a kedvenceiért:
– Jó messzire elbóklászhattatok...
A szőke szépségnek nem jött álom a szemére. Egyedül a hatalmas házban kitartóan várakozott. 


Egyik pillanatban nyávogásra lett figyelmes. A nő sietve tárta ki nekik az ajtót. A három jószág megkerülte a kirakott ennivalót. Máris az volt a dolguk, hogy kerestek maguknak egy kényelmes helyet a heverészéshez. A szőkeség jól szemügyre vette őket. Mind a három macska pofija tejfehér volt:
– Nocsak, kit fosztottatok ki ilyen későn, karácsony este?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése