2018. május 30., szerda

Interjú a főszerkesztővel (2018.)

Sziasztok!

Erika vagyok. Már nagyon régóta tervben volt, hogy kifaggassam Kyrát: idén milyen saját alkotással fog meglepni bennünket. Már május vége van de még mindig nem jelent meg saját Simnovellája és Simsorozata. Ebben az interjúban őt kérdezem meg ennek okáról.

Négy éve aktívan írsz és illusztrálsz. Már megszokott számunkra, hogy legkésőbb áprilisban vagy májusban premierezik egy új sorozatod. Idén mi a helyzet? Mikor olvashatunk tőled valamit?

Szerintem minden évben leírom, hogy van nekem egy bakancslistám kb. tíz sorozat vázlattal és kb. pont ugyanennyi Simnovella ötlettel. Idén is tartom magam ehhez. Végül annyit publikálok ezekből a tervekből, amennyit sikerül. Vannak elkészült Simnovelláim, melyeket tavaly nem volt időm leillusztrálni. Ezek idén nyáron biztos premierezni fognak. 

Várható a meglévő történeteidből folytatások? 

Van kettő olyan Simnovellám, ami kettő sorozatnak az előzménytörténete: Infernal Princess és a The Hunter. Idén nyárra tervezem a premierüket. 
A sorozatokkal az a helyzet, hogy sok vázlatom van és az utóbbi időben a régi írásaimat is elővettem. Van egy, ami egy négy évvel ezelőtt publikált sorozatom folytatása: Az Aisha című fantasy sorozatom tavaly át lett költöztetve az Amazon Sims + oldalra. Ennek a folytatását tervezem más címmel.


Sok szabadidőd volt az elmúlt hónapokban, melyre korábban egyáltalán nem számítottál. Abban reménykedtünk, hogy idén több saját premiered lesz. Van annak nyomós oka, hogy idén miért csak nyáron kezdesz el publikálni?

A visszajelzések miatt, kb. két éve van nyomás a szerkesztőségen. Egy éve regisztráltam a Blog.hu oldalra és azóta folyamatosan teszteltük és azon merengtünk, hogy mihez kezdjünk vele. Végül idén áprilisban megnyitottuk az Amazon Sims Studio oldalunkat. Erre azért volt szükségünk, mert sokan írtak, kérdeztek tőlünk és cikkek formájában mi mindenre választ, segítséget tudunk nyújtani nekik. Részben ez az egyik oka, hogy nem a megszokott tavaszi időszakban jelennek meg a saját sorozataim. Sok időt és energiát fektettem a cikkekbe. Mellette persze nem feledkeztem meg az írásról és az illusztrálásról sem. 

Szemmel láthatóan tartalomban nincs hiány, az tény. Látszik, hogy rengeteg munkád, munkátok van benne. Csak így tovább!
A többi szerkesztő kolléga mennyire van a segítségedre?

Van olyan Stuff, Mod teszt és gyűjtemény amin ketten-hárman is dolgozunk. Valaki megírja, van aki a képeket készíti el. De az is jellemző, hogy többen kipróbáljuk és végül mindenki a saját gondolatát, tapasztalatát hozzáteszi a cikkekhez. Ennek az a hátránya, hogy utólag nem győzöm javítani az elírásokat... Szeretek a csapattal együtt dolgozni, mert önállóak és lehet rájuk számítani. Több hétre előre tudunk dolgozni. Ha én valamilyen oknál fogva nem érek rá, nem tudok gépközelben lenni, akkor a szerkesztés nem áll meg. A szerkesztőségünk munkája az Amazon Sims Stúdióval vált teljessé. Gyakorlatilag olyan munkát végzünk, amilyet éppen szeretnénk: cikkeket, történeteket írunk és illusztrálunk.

Vállalsz még idén illusztrálást?

Igen, ami azt illeti még van egy tartozásom Lesley M. felé. Az Amazon Sims Studio oldalnak köszönhetően megtudom mutatni az oldalak látogatóinak, hogy miket használok fel az illusztrálások során. Egyre több író keress fel és kéri a tanácsom, hogy mit hogyan csináljanak, milyen egyedi tartalmakat használjanak fel a játékban. Nem kevés vázlatot küldtek nekem... mind ígéretes és érdekes történetek lesznek, amint elkészülnek. Tavaly annyi illusztrálást vállaltam el, hogy nem jutottam a végére. Idén megfogadtam, csak egyet-egyet vállalok: ezzel szeretném az írókat arra biztatni, hogy ne futamodjanak meg... Igen, tényleg időigényes munka. De minél többször illusztrálnak le egy történetet, annál jobban fog menni nekik.

Köszönöm szépen a válaszokat! Úgy érzem ezzel az interjúval mindenkit sikerült megnyugtatnod, aki folytatást vagy egy kis extrát várt a történeteidből. További jó munkát és várjuk a premiereket!


Kérdezett: Erika
Válaszolt: *Kyra*

Készült: 2018.05.22.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése