2017. január 25., szerda

Light and Darkness - 07Eradin is bejött a szobába, ahol maga köré hívatta a nemességet:
Azért hívattalak benneteket ide, hogy tisztázhassunk egy igen komoly vádat. Szó sincs törvényszegésről. Selrond szavaiból arra következtetek, újra szeretne nősülni. A választottja ugyebár nem közénk való. Meriel közbeszólt:
Pedig faji keveredést is tiltja a törvény. Nem csak a házasságot.
Sokan egyetértettek vele.Eradin nem zavartatta magát, folytatta a mondanivalóját:
Selrond királynak sokat köszönhetünk. A győztes háborúkat, a levert támadásokat. Nagy árat fizetett a legutóbbi támadáskor. Ne felejtsük el, elvesztette feleségét, Zimarelt. A fia, Karel herceg, pedig anya nélkül nőtt fel. Ő és a népe esett áldozatul, csak hogy mi biztonságban legyünk.
Így van – bólintott rá Haldor. Selrond kiérdemelte e dicsérő szavakat. Barátja, Haldor, elismerően mosolygott rá:
Gratulálok, végre megjött az eszed!
A másik király meglepődve pislogott:
Egy szóval se mondtam, hogy megnősülnék…
De gondoltál rá, valld be – bökte oldalba a könyökével.
Megfordult a fejemben...Eradin tett a nemesség felé egy javaslatot:
Mint azt már jól tudjuk, hosszú életet élünk. Társ nélkül pedig nem élünk egész életet. Selrond királynak a fia, nemsokára menyasszonyt választ magának. Így ő magára marad. Javaslom, tegyünk kivételt. Engedélyezzük neki a házasságot, Imayra hercegnővel.Meriel váratlanul felkiáltott:
Elutasítom! Fennáll faji keveredés veszélye. Hol van a tünde becsületünk?Eyrin-hez és Imayrához, Liara hercegnő is csatlakozott:
Ne is foglalkozzatok vele. Meriel csak azért ellenzi, mert minden áron királynő akar lenni.
Gondolod ő áll az aljas vád mögött? – kérdezte Eyrin.
Biztosra tudom, hisz ő egy tünde boszorkány. Nem kevés vér tapad a kezéhez.
Imayra, Liara hercegnő válaszát hallva, megborzongott.Ahogy teltek a percek, Meriel kivételével, mindenki támogatta Eradin javaslatát.Eyrin hercegnő így szólt Karel herceghez:
Remélem, kiábrándultál a bosziból...
Szép nő, és a ruhája...
A hercegnő legszívesebben képen vágta volna a pimasz herceget:
Ne bámuld már ennyire, még a végén megbűvöl!
Már késő – vigyorgott a herceg.Imayra és Selrond úgy érezték, hálával tartoznak Eradin királynőnek:
Köszönjük.
Eradin elmosolyodott:
Arra számítottam, Imayra hercegnő egy nap Haldor felesége lesz. Nem számítottam e fordulatra.Haldoré? – kapott észbe Imayra, aki úgy érezte, valamit még nem mondtak el neki. Eradin felvilágosította:
Haldor próbált közeledni feléd. Egy nap belátta, talán bölcsebb lenne, ha elvisz téged Selrond királyhoz. Mindig is tudni akarta, miért vagy így elzárkózva a világtól. Miért nem engeded be magadhoz a fényt. Lehet, észrevetted, Selrond és közted mennyire sok hasonló élmény, és érzés lakozik. Imayra igazat adott a tünde királynőnek. Rövid idő elteltével, Karel herceg megmutatta választottját, Liara hercegnőt.
Bölcs döntés. Bár Eyrin is jó választás lett volna – súgta Imayra a királynak, aki így vélekedett:
Már az elején kettejükre gondoltam, ezért engem nem ért meglepetés. Meriel hercegnőnek olyan a természete, hogy nem egy királyhoz való... Örülök a fiam bölcs döntésének.A nemesség még aznap megtartotta Karel herceg és Liara hercegnő eljegyzési ünnepségét.Az azt követő napon, Imayra hercegnő és Selrond király álltak az oltár elé. Az enyhítés csupán kettejük frigyére vonatkozott. A gyermekáldásról, azonban le kellett mondaniuk. Ettől függetlenül, ennek is örültek, s egymás mellett uralkodva élték tovább hosszú életüket.
A hegyekben még mindig a sötétség uralkodott. E világ népei, vajon meddig élvezhetik a békét?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése