2017. május 5., péntek

Curse of the Kiss 5. rész: A beavatás és annak mellékhatásai Írta: *Kyra*


Eljött a várva várt nap. Galatea azóta álmodozik e napról, amióta az eszét tudja. Alig várja a beavatást, hisz ez szükséges ahhoz, hogy tovább éljen, boldogan a szerelmével. Xaverius is elkísérte. Egy percre se engedte a menyasszonya kezét. 


Jöjjön, kérem. – Szólt neki egy idősebb boszorkány. Galatea vőlegényére tekintett.
Ne aggódj, nem lesz semmi baj – nyugtatta Xaver. A fiatal nő, a szerelme kezét elengedve, bement egy szobába.Hadrianus és Xaverius szótlanul ültek egymás mellett. Két óra is eltelt, amikor a hölgy eléjük jött:
Megtörtént. Kérem, kövessenek.Hadrianus haladt elől, Xaverius pedig jóval lemaradt. Régi emlékek törtek benne elő ettől a helytől. A boszorkány megállt, s feléjük fordult:
A kisasszony ágynak dőlt. Ez ilyenkor természetes. Állandó megfigyelés alatt áll. Figyelmeztetem önöket, csak és kizárólag családtagok látogathatják.Attól tartok Xaverius, most csak én mehetek be hozzá.
Rendben.Galateát hetekkel később engedték ki. Még azután is, sokáig kényszer pihenőre kellett fogni. Naponta többször is rosszul lett. Belázasodott. Xaverius majdnem belebolondult az aggodalomba.

***
Egy nap már nem bírta tovább. Felkereste a szobájában Hadrianust:
Ne haragudjon a zavarásért, csak tudni szeretném, még meddig kell a menyasszonyomnak e kínokat elviselnie?
Hidd el fiam, jó kezekben van.
Nem lehetne enyhíteni a kínjait?

Megértem az aggodalmadat. Átérzem. Ami a lányommal történik, az már nem a mi hatáskörünk. Meg kell bíznunk bennük. Xaverius bosszankodva helyet foglalt:
Ha történik vele valami, esküszöm...
Azt mondták elég erős hozzá. Továbbá minden jel arra utal, hogy a változáson, amin jelenleg is keresztül megy, túl fogja éli. Sajnos evvel jár. Erre is fel kellett készítenünk.
Mi ez pontosan?
Az erő melyet kapott, nem csak a testét teszi próbára, hanem a lelkét is.
Xaver nem igazán értette Hadrianust. A továbbiakban már csak az érdekelte, miképp lehetne enyhíteni Galatea szenvedését.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése